LISBOA, PORTUGAL

LISBOA

Lisboa er i seg selv et spennende reisemål. Storbyen har plenty med kultur, uteliv, gode restauranter og fine hoteller. For de golfreisende anbefaler vi å bo utenfor byen, i den herlige byen Cascais / Estoril, i tilknytning til et hotell med golfbane, og heller ta seg inn til sentrum av Lisboa med bil, buss, tog eller taxi.

Til Lisboa kommer man direkte fra Gardermoen med TAP, som har daglige flyvninger.

Cascais / Estoril

Cascais er en hyggelig og livlig ferieby 30 minutter vest for Lisboa, helt nede ved sjøen. Her finnes det mange fine hotell og golfbaner innenfor 10 – 30 minutters kjøring. Det er et meget godt utvalg av reaturanter, både lokale fiskerestauranter eller gourmet restauranter med internasjonalt kjøkken. Utelivet er også bra, mange hyggelige puber og noen nattklubber finnes også. Den flotte strandpromenaden som går langs kysten burde prøves ut.

Vila Gale CASCAIS****

Vila Gale Cascais ligger helt nede ved stranden i sentrum av Cascais. Det er kort vei til alle aktiviteter i sentrum av Cascais, og til golfbanene Oitavos, Quinta Da Marinha og Estoril. Rommene er fine, og hotellet har et eget utendørs svømmebasseng. Buffet frokost inngår i prisen

QUINTA DA MARINHA*****

Quinta da Marinha er et av de mer kjente golfhotell i Lisboa området. Hotellet har en egen 18 hulls golfbane, og det er også mulig å leie Villaer som ligger på Hotell området. Hotellet ligger rett ovenfor Atlanterhavskysten, og flere av hullene spilles parallelt med havet. Hotellet har alt det du kan forlange av et 5 stjerners hotell, og i lavsesongen kan man få meget gode priser på opphold + golf. Golfbanen har mange morsomme hull, store pinjetrær og flere vannhinder gjør banen utfordrende.

Oitavos dunes

Oitavos Dunes er den nye topp banen i Lisboa, og har allerede arrangert Europaturen for menn i 2008. Banen er fantastisk, og vinden spiller stor rolle for scoren din. Hullene går i et linkspreget område, og man kan se fjellene i Sintra og Atlanterhavet fra de fleste hullene. En bane vi absolutt vil anbefale den kresne golfer, en golfopplevelse utenom det vanlige.

Penha longa

Ca 20 minutters kjøring, mellom Lisboa og Cascais ligger mesterskaps banen Penha Longa. Man kan bo på det flotte resort hotellet og nyte gourmet middager på 2 av hotellets restauranter, som begge har Michelin stjerner. Den har vært vertskap for flere store profesjonelle turneringer. Penha Longa har også en flott 9 hulls bane.

Utover golfopplevelser har vi følgende tips fra vår lokale kjentmann:

Mar do Inferno – verdens beste sjømat
Mandarin at the Casino – kjempegod kinesisk mat
Sushi buffet på Penha Longa Hotel
Sintra – her bør du beregne god tid!
Santini i Sentrum av Cascais – absolutt verdens beste iskrem!

Lisboa nord – praia d’el rey

Kåret til Europas 13 beste bane gjør Praia D’el Rey til en av de flotteste golfopplevelsene du kan finne i Lisboa området. Kun 45 minutters kjøring fra Lisboa flyplass på den nye motorveien ligger området Obidos, ved Atlanterhavskysten nordvest for Lisboa.

Banen er en fantastisk blanding av naturlig links hull ved Atlanterhavet, der sanddynene danner naturlige hindringer langs hullene som går paralellt med stranda, til hullene som ligger litt inn i landet, med store pinjetrær og vakker skogsnatur – f.eks hull nr 8, ett vakkert par 3 hull med vann i spill hele veien.

Praia d’el rey

På Praia D’el Rey bor du enten på Praia D’el Rey Mariott Hotel ***** eller i flotte apartments eller villaer rett på banen. Ønsker du å oppleve noe annet enn hotel-livet og golfspillet kan du reise til Obidos eller Peniche, der finner du lokale restauranter og cafeer med fisk som spesialitet.

Lisboa – Aroeira

Arroeira ligger ca 30 minutters kjøring syd for Lisboa, over Vasco da Gama broen, Europas lengste hengebro.

Aroeira har 2 x 18 hulls mesterskapsbaner, Aroeira 1 er faktisk blant de eldste banene i Lisboa området, den åpnet i 1973. Banen har arrangert bl.a. Portugisiske Open flere ganger.

Banene er forholdsvis lite ondulert, lette å gå, og karakteriseres som skogsbaner, selv om havet ligger kun 600 meter unna. Men det er flere vannhinder i spill, og det kreves god konsentrasjon for å oppnå en god score her.

Aroeira

Du kan bo i leiligheter som ligger rett ved banen, frokosten inntas i klubbhuset, og det finnes flere gode restauranter i nærområdet. Aroeira har ofte gode tilbud til deg med opphold i leiligheter og ubegrenset golfspill.

Andre golfbaner i området vel verdt et besøk er Quinta do Peru, Montada og den fantastiske Troia banen (her må du ta ferge frem og tilbake)

Andre baner

Andre golfbaner i området som er verdt et besøker er Bom Sucesso, Golden Eagle og Campo Real Golf.