ALGARVE, PORTUGAL

TAVIRA

Tavira er en liten by beliggende mot den spanske grensen sørøst på Algarve kysten, ca 45 minutters kjøring fra Faro flyplass. Når vi har valgt ut denne byen som vårt hovedsete i Portugal, er det fordi vi har funnet stedet der du kan kombinere fantastiske golfmuligheter med en kjempekoselig liten by som fremdeles har beholdt sin sjarme, og sitt lokale preg. Tavira er rett og slett en hemmelig perle.

Hotel Vila Gale Tavira ****

Hotel Vila Gale er et 4 stjerners Hotel sentralt beliggende i sentrum av Tavira, ved elven Rio Formosa og i gangavstand fra gamlebyen og alle de nydelige små restaurantene i området. Hotellet har gode komfortable rom, god frokostbuffet inkludert, utendørs svømmebasseng og en flott Spa-avdeling.

Maria Nova Lounge Hotel ****

Beliggende på høyden rett over gamlebyen av Tavira har Maria Nova Lounge Hotel en fantastisk beliggenhet. Du ser ut over byen Tavira, og helt ut til Atlanterhavet og badestrendene utenfor lagunen. Fine rom, som nylig er renovert, de fleste med utsikt over byen og havet, og til det flotte utendørs svømmebassenget. Frokostbuffet er inkludert. Fra Hotellet går man 200 meter ned en bakke og er da midt i den pittoreske gamlebyen, med sine små trange steinbelagte smug, koselige restauranter og cafeer,

Benamor Golf

Benamor er den eldste banen i området, kun 5 minutters kjøring fra hotellet vårt som ligger midt i byen. Benamor har et kjempekoselig klubbhus, og et levende klubbmiljø som vi kjenner fra norskegolfklubber. Banen er lagt ut i et lett kupert terreng, har moderate lengder fra rød og gul tee, der man blir belønnet for strategisk spill mer enn lengde fra teestedet. Benamor er en ypperlig bane å starte golfferien på, der golfere i alle kategorier vil trives.

Quinta de Cima Golf &
Quinta de Ria Golf

Quinta de Cima og Quinta de Ria er søsterbaner, beliggende ved siden av hverandre, med samme klubbhus / restaurant, de ligger kun 15 minutters kjøring utenfor Tavira, østover mot den spanske grensen. Banene er noe av det ypperste du finner på Algarve kysten, Banene er alltid velholdte, har en nydelig lay-out og fantastiske treningsområder.

Monte Rei

Monte Rei er en av de nyeste banene i dette området, designet av Jack Nichlaus. Det er ikke spart på noe når denne banen ble bygd. Den ligger rett over veien og litt inn i landet for Quinta da Ria/Cima, i et flott og uberørt område. Luksuriøse villaer ligger godt skjermet rundt banen men når banen spilles oppleves hvert hull som avskjermet fra alt annet, med sitt eget særpreg og vanskeligheter som skal overvinnes. Prisen forteller deg at det er en “once in a lifetime” opplevelse

VILAMOURA

Vilamoura og naboområdet Quinta do Lago er det mest kjente golfområdet i Portugal og på Algarve kysten. Ca 20 minutters kjøring fra Faro flyplass ligger byen Vilamoura, med sin flotte båt marina og alle restaurantene beliggende rundt Marinaen.

Vila Gale Vilamoura ****

Vila Gale Vilamoura ligger i kort gang avstand fra marinaen, rett ved stranden i Vilamoura. Det er et flott utgangspunkt for en fin golf ferie i Vilamoura. Hotellet tilbyr gratis shuttle t/r golfbanene i området.

Dom Pedro Marina Vilamoura****

Nabo hotellet Dom Pedro Marina Vilamoura er også et godt alternativ om man ønsker å bo i nærheten av marinaen og i gangavstand til uteliv og restauranter i Vilamoura. De har også gratis shuttle til golfbanene.

Victoria Golf Course

Victoria golf course er den mest prestisjetunge banen i Vilamoura området. Den har årlig europatur konkurranser, og er alltid i god stand. Gressutslag på DR, nydelig lay out på alle hull, og raske og krevende greener. Den er en krevende test for alle typer golf spillere, men likevel overkommelig og en fantastisk opplevelse

Old Course Vilamoura

Old Course Vilamoura er en av de eldste golfbanene i området, kun ca 10 minutters kjøring fra Vilamoura sentrum. Banen er designet i klassisk engelsk stil. Den er velholdt, og hullene er omringet av Pinjetrær som gjør plassering av utslag viktig.

Andre baner

Andre baner i området er Millenium, Laguna, Pinhal, Vila Sol. Alle banene ligger innenfor 15 minutters kjøring fra sentrum

QUINTA DO LAGO

Ca 30 minutters kjøring fra Vilamoura, mot Faro men ut mot kysten ligger området Quinta do Lago. Banene Quinta do Lago North, Quinta do Lago South og Laranjal er noe av det beste du finner på Algarve kysten. Quinta do Lago er kanskje det mest luksuriøse områdene på Algarvekysten. Her ligger det også noen flotte hoteller. Prisnivået er høyt.

LAGOS

Lagos by ligger langt vest på Algarve kysten, ca 50 minutters kjøring fra Faro flyplass. Byen har masse hyggelige restauranter, ligger rett ved havet, og har en hyggelig marina

Hotel Tivoli Lagos

Hotel Tivoli Lagos er et utmerket alternativ for en hyggelig golf ferie. Det er kort gang avstand til marinaen, og den flotte gamlebyen med alle sine hyggelige utesteder og restauranter

Aqualuz Suite Hotel & Apartments

Aqualuz Suite Hotel & Apartments er et annet fint alternativ, beliggende på en høyde rett utenfor sentrum og bymurene i Lagos. Det tar ca 10 minutter å gå ned til gamlebyen.

Palmares Golf

Palmares golf er en av Golf Travels favoritter på Algarve kysten. 3 x 9 hull, med forskjellig karakter, der en av sløyfene er typisk links golf langs stranden, vil gi deg en fantastisk opplevelse. Klubbhuset ligger høyt med fantastisk utsikt mot havet og Lagos by

Espiche golf

Espiche golf er det siste tilskuddet til golfbaner i Lagos området. Banen ligger ca 15 minutters kjøring utenfor Lagos, på en høyde med flott utsikt over omrpådet. Fantastisk klubbhus med nydelig mat. Golfbanen er krevende, man må plassere utslagene godt for å unngå å miste ballene, da mange av hullene er nokså smale.

Andre baner

Andre baner i området er Morgado og Alamos (søster baner), Boavista, Penina, Santo Antonio (Parque de Floresta).